MUP-u ZDK uručena nova vozila

Podjela tri nova službena vozila “Škoda Octavia” upriličena je danas na platou ispred sjedišta Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Tom prilikom, policijski komesar, generalni inspektor policije Rusmir Šišić je zajedno sa ministrom unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Benjaminom Sinanovićem izvršio predaju službenih vozila rukovodiocima organizacionih jedinica Sektora kriminalističke policije i Policijske uprave I.

Kako su naglasili u svojim obraćanjima, korištenje novonabavljenih vozila će povećati efikasnost policije na terenu te omogućiti policijskim službenicima da brže reaguju na terenu, sve sa ciljem da se građanima Zeničko-dobojskog kantona pruži puna sigurnost.

Također je istaknuto, da je u okviru ove nabavke pored vozila koja su danas predata na upotrebu, izvršena nabavka i dva specijalizirana kombi vozila za privođenje, koja će u skorijem vremenu biti isporučena Upravi policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, saopćeno je iz MUP-a ZDK.