Muftija sarajevski u posjeti Medžlisu Islamske zajednice Visoko

U subotu, 16. maja, muftija sarajevski dr. Enes ef. Ljevaković je skupa sa saradnicima, dr. Abdulgafar ef. Velićem, rukovodiocem Službe za vjerske poslove i obrazovanje i mr. Rijad ef. Delićem, rukovodiocem Službe za pravne poslove Muftijstva boravio u službenoj posjeti Medžlisu Islamske zajednice Visoko.

Ovo je druga službena posjeta ovom Medžlisu u okviru ovogodišnjih ramazanskih aktivnosti.

Tokom prvog dijela posjete održan je radni sastanak u prostorijama Bijele Šerefuddin džamije u Visokom.  Sastanku su prisustvovali predsjednici, glavni imami i imami Medžlisa Islamske zajednice Visoko i Medžlisa Islamske zajednice Gračanica kod Visokog.

Nakon sastanka i iftara, gosti su obišli nekoliko džemata. Muftija sarajevski je  posjetio muttekifa ovog područja u džamiji Pertac, a teravih-namaz je obavio u  džematu Liješeva.

Rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje, dr. Abdulgafar ef. Velić, ovom prilikom je posjetio džemat Rosulje, dok je rukovodilac Službe za pravne poslove Muftijstva sarajevskog, mr. Rijad ef. Delić, posjetio džemat Gračanica.

Tokom satanka, ali i tokom neformalnih razgovora sa džematlijama nekoliko puta je pomenuta činjenica kako su imami u periodu punom vanrednih okolnosti uspješno održali kontinuitet ibadeta u ramazanu na temelju zvaničnih instrukcija Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Molimo Allaha dž.š. da nam olakša i da snage da, ako Bog da, iz ovog stanja izađemo još jači.

muftijstvosarajevsko.ba