MUDAR ČOVJEK JE ZADOVOLJAN ONIM ŠTO IMA I NEMA ŽELJU ZA ONIM ŠTO NEMA

Ne treba se preforsirati planiranjem ciljeva za ovaj četvrtak. Zadajte sebi jednostavne poslove koji će vas korak po korak voditi do životne duge.

Ako se pretrpamo zadacima, glavni cilj može ostati zanemaren. Ako šetamo trotoarom od Kulin Ban škole i stignemo do semafora na staroj Ciglani sve smo uradili dobro, osim što smo zanemarili glavni cilj. Siguran prelaz prema S-Centru ili Bingu. Tako se mnogo planiranog može pretvoriti u slabu ili rizičnu realizaciju.

Kad smo već kod ovih ciljeva. Moram upozoriti na nešto što sam osjetio na vlastitoj koži. Iz dana u dan, iz godine u godinu postavljao sam visoke ljestvice kad su ciljevi u pitanju. Skoro da sam došao u fazu da nemam vremena za samog sebe, porodicu, prijatelje…

Tako su se ciljevi pretvorili u OKOVE i život u zatvoru bez obzira na korist koje vam nude.

To ga dođe ko ona priča o čovjeku kojem je ponuđeno da od izlaska do zalaska sunca trči po livadama i sve što optrči biti će njegovo. I čovjek baš sebi zaradio trčeći. Velika je površina bila ispred njega. Nakon uzvika POBJEDA, pao je mrtav pa mu je trebalo puno manje zemlje. Tek onoliko koliko treba u grobu iznad njega.

MUDAR ČOVJEK JE ZADOVOLJAN ONIM ŠTO IMA I NEMA ŽELJU ZA ONIM ŠTO NEMA.

Našu PIRAMIDU ŽIVOTA zidajmo lagano. Koračajmo duž staze koja vodi do velikih snova, koje čuvamo u dubini srca.