Mostarski glumac Šerif Aljić jedan od najvjernijih posjetilaca Bosanske doline piramida

Mostarski glumac Šerif Aljić već godinama je jedan od najvjernijih posjetilaca Bosanske doline piramida. Restrikcije i zabrane koje su trajale u proteklom periodu onemogućile su mu dolaske, a kako nam je kazao, obradovao se normalizaciji situacije, pa je odmah došao u Visoko, sa prijateljem Draženkom, čim su zabrane ukinute, a posjete lokacijama dozvoljene.

– Čest sam gost, jer sve što imamo ovdje, dovoljno je da čovjek svojim očima vidi, doživi, osjeti i da ima dovoljno pameti da shvati o čemu se radi. Tuneli koji vode prema piramidi, što dublje ulaziš bolje se osjećaš, nisu prirodni, i sama logika kaže da je onda to neko pravio. Keramički blokovi također, mnoštvo je stvari i pametnom čovjeku je malo potrebno da shvati šta sve ovdje imamo. Fondacija na čelu sa dr. Osmanagićem se maksimalno trudi da promoviše ova otkrića i lokacije, ali nažalost naša vlada i lideri su nam najveća smetnja i kao da sve čine da se što manje promovišu ova bogatstva koja imamo. – priča nam Šerif.

Ipak, i on se trudi da lokacije u Visokom što više promoviše, pa tako iz Mostara dovodi svoje prijatelje, ali i druge ljude koji žele da posjete Bosansku dolinu piramida.

– Često dovodim prijatelje, ali i druge ljude da im pokažem šta sve ovdje imamo. Čak sam znao dovesti ljude koji nemaju svoj prijevoz, a koji su pokazivali interes da dođu ovamo, povedem ih sa sobom, obiđemo lokacije i svi su prezadovoljni. Naravno, koliko god budem mogao, ja ću nastaviti da dolazim, da dovodim prijatelje i ljude koje sve ovo interesuje, a i lično volim doći, jer na sebi osjetim promjene nakon obilazaka, imam više kondicije za svoje predstave i uloge, bolje se osjećam, a i svi koji dođu nose samo pozitivne utiske. – kazao nam je Šerif.