MOST U ČEKREKČIJAMA JE OGLEDALO AKTUELNE VLASTI

Mjesna zajednica Čekrekčije nalazi se nadomak centra Visokog i tu od rata većinom žive srebreničke porodice ali zadnjih godina brojni Visočani su odličili svoj dom sagraditi upravo u Čekrekčijama (nekada Čekrčići).

Isto tako i pojedini privredni subjekti djeluju u ovoj mjesnoj zajednici pa se slobodno može reći da je tu i industrijska zona. Znamo da je razvoj industrijskih zona jako važan jer je upravo infrastruktura jedna od generatora razvoja i mogućnosti otvaranja novih radnih mjesta, naši privrednici silno žele da imaju sve infrastrukturne uslove za napredak, razvoj, i na koncu za nova radna mjesta. Blizina autoputa i ostali faktori su vrlo bitni, ali bez vlastitog angažmana nema napretka. A tu je zakazala lokalna zajednica. Vlast!

U isto vrijeme (ovaj mandat) znali su otvarati skupocjeni i grandiozni most u Lukama koji skoro pa ničemu ne služi. Osim fotografisanju i lijepom pogledu sa autoputa!

Stanovnici Čekrekčija često šalju fotografije ukazujući na probleme iz svoje mahale, a ono što je vidljivo, čak i prolaznicima koji idu ka Vratnici, Lješevu ili Ilijašu, upravo je ruševni most u Čekrekčijama koji godinama unazad čeka “neka bolja vremena” i potpunu rekonstrukciju. Oni koji svakodnevno prelaze ovaj most  (i ljeti i zimi) najbolje znaju u kakvom je stanju.

Sramota!

Upravo je taj most ogledalo aktuelne vlasti.