Mnogobrojna publika uživala u maestralnom nastupu „Bombaj Štampe“ i Đure u Parku Ravne 2

Đuro, Nedim, Poćko i ostatak legendarnog benda „Bombaj Štampa“ sinoć su opravdali epitet velikog regionalnog benda i imali sjajan nastup u okviru trećeg dana „Summer Solstice Festivala“ u Parku Ravne 2.

Treći dan je otvorilo predavanje u Multimedijalnoj Sali Susan Griffith Jones, da bi nakon predavanja počelo i zagrijavanje uz sjajan nastup Davea Norwoodsa i Petera Finca.

Sve to je bilo uvertira za „Bombaj Štampu“… Direktor Fondacije dr. Semir Osmanagić je pozdravio prisutnu publiku, a obratila se i Nejra, predstavnica kompanije Vispak, kompanije koja je bila sponzor fantastičnog nastupa „Bombaj Štampe“.

Tačno u 20:00 sati na Ljetnu pozornicu su izašli momci iz „Bombaj Štampe“ što je izazvalo ogromne ovacije, a ono što je jako bitno, mnogobrojna publika je za Đurom i ekipom pjevala zajednički sve njihove stare, kao i nove hitove.

Đuro je premijerno izveo i dvije nove numere, koje će se naći na novom albumu, zahvalio se dr. Osmanagiću, na kako je kazao, pozivu da svira i bude gost ovako divnog mjesta, a publici poručio da podrže ovakve festivale, ali i projekat istraživanja Bosanske doline piramida u cjelini.

Sve do 22:00 sata smjenjivali su se brojni hitovi, a publika je u jednom trenutku izašla na pozornicu i sa bendom uživala do kraja koncerta, da bi na kraju svi prisutni krenuli „u potjeru“ za Đurom i fotografijom za uspomenu.

Bilo je ovo još jedno predivno, festivalsko veče o kojem će se sigurno još dugo pričati, a možda jedan od najljepših opisa parka „Ravne 2“, festivala i nastupa „Bombaj Štampe“ rekao nam je jedan od prisutnih gostiju, koji je i sam završio na bini sa bendom: „Postoji li išta ljepše? Priroda, ljepota, nastup legendarnog benda i još legendarnijeg Đure, prepuno publike, prepuno i dječice, a oko nas nema alkohola i droge…“.