Mladi Visočanin Afan Habibović pomaže Udruženju Pomozi.ba

Visočanin Afan Habibović, koji se i dalje oporavlja od posljedica tumora na mozgu, u čemu mu pomažu i svježa jaja japanske prepelice, svaki mjesec u Udruženje Pomozi.ba donese nekoliko školjki ovih jaja.

Prodaja jaja prepelice je biznis koji je Afan pokrenuo prije nekoliko mjeseci, želeći da pomogne ljudima, kroz svoja iskustva, a još veća želja mu je pomagati, onima koji nisu finansijski sebi u stanju priuštiti prepeličja jaja.

U to ime, Afan je i ovaj mjesec odlučio donirati nekoliko školjki, koje će Udruženje podijeliti svojim korisnicima sa zdravstvenim poteškoćama, te starijim osobama, a sve sa ciljem da ojača njihov imunološki sistem u danima kada je sve više ljudi sa respiratornim i drugim problemima.

Svi zainteresirani se mogu javiti i direktno Afanu na njegov FB profil, ali i na broj telefona 061/576-911, te i sami naručiti svježa jaja od japanske prepelice.

Prema istraživanjima u Japanu, Rusiji i Kini, dokazano je da ova jaja imaju značajna ljekovita svojstva koja pomažu maloj djeci, mladima u razvoju, rekonvalescentima (osobama poslije bolesti ili operacije), kao i starijim ljudima, kako bi se usporio proces starenja ćelija i organizma u cjelini!

pomozi.ba/FB