Mladi informatičari iz Visokog učestvuju na takmičenju Bicom System Hackathon, podržite njihovu aplikaciju ŠkolAR

Informatički tim Visiot kojeg čini 5 studenata iz Visokog učestvuje na takmičenju Bicom System Hackathon koje se ovog puta, zbog aktuelne situacije, održava online, i još uvijek je u toku. Do petka, 27. novembra imate priliku glasati za najbolje rješenje.

Na linku ispod možete pogledati video prezentaciju rješenja koje su kreirali mladi Visočani, te vas ovim putem vas pozivamo da glasate za našu ekipu – Visiot Team.

LINK ZA GLASANJE I VIDEO PREZENTACIJE

– „Naša ideja je mobilna aplikacija, naziva ŠkolAR. ŠkolAR predstavlja pomagalo pri izvođenju online nastave.

Koristeći AR (Augmented Reality) tehnologiju omogućavamo predavačima da u realnom vremenu svojim učenicima predstavljaju 3D modele vezane za predavanje.

Studenti i učenici putem aplikacije imaju priliku da u stvarnom prostoru, svojoj sobi i sl. vide trodimenzionalni model i na taj način postignu veću interakciju sa samim nastavnim gradivom.“, istakli su mladi informatičari iz tima Visiot.

Kompanija Bicom Systems postoji već 15 godina, te svojim proizvodima ostvaruje zavidan položaj na tržištu telekomunikacija. Ovaj tim čini preko 90 profesionalaca koji svakodnevno rade na kreiranju, održavanju i puštanju u rad telekomunikacijskih sistema u cijelom svijetu. Uredi ove kompanije se nalaze u Tuzli, Sarajevu, Zenici, Kanadi i SAD-u.

Razvoj ne bi bio moguć bez aktivnog i ranog uključivanja studenata kroz program prakse i stipendiranja. Studenti se tokom studija mogu usavršiti kroz praktičan rad u skoro svim sferama razvoja softvera.

Najbolje kandidate za takve pozicije ova kompanija pronalazi u takmičenjima poput Bicom Systems Hackathona.

Hackathon je prilika da se ambiciozni i motivirani studenti takmiče za vrijedne nagrade i priliku da započnu svoju karijeru na svjetskom nivou.