Mladi gosti iz Bosanske Krupe oduševljeni Kompleksom Ravne

U četvrtak, 6. juna, Visoko i Bosansku dolinu piramida prvi put su posjetili učenici Druge osnovne škole iz Bosanske Krupe. Preko šezdeset učenika, te nastavnika koji su bili u pratnji, obišli su Kompleks Ravne i nekoliko sati uživali u sadržajima, ali i predavanjima i druženju sa dr. Semirom Osmanagićem.

– „Stigli smo prvi put u Visoko da vidimo naše piramide i stvarno smo oduševljeni, te preporučujemo svima koji još nisu bili u posjetu ovim lokacijama, da obavezno dođu i uživaju, jer se zaista ima šta vidjeti. Ovdje su u Visoko stigli učenici sedmih razreda, ukupno 61 učenik, te nastavnici i osoblje naše škole. Inače, ovo je redovna maturalna ekskurzija na kraju školske godine, a po prvi put smo se odlučili da prvo dođemo u Visoko i obiđemo ove lokacije, a nakon toga idemo i u glavni grad, Sarajevo. Zaista smo uživali i oduševljeni smo viđenim i onime što su nam pripremili uposlenici Fondacije.“ – kazao nam je nastavnik Mirza Talić.

Učenici iz Bosanske Krupe vrijeme su proveli u obilasku Prahistorijskog kompleksa tunela Ravne, a nakon toga u edukativnim sadržajima parka „Ravne 2“, te u druženju i razgovoru sa dr. Osmanagićem koji ih je poveo u obilazak parka, te im pokazao interesantne sadržaje.