MIZ Gračanica: Uručene vakufname i zahvalnice za vakife Administrativno-edukativnog centra

Povodom pokrivanja Vakufskog objekta, u subotu, 25. januara 2020.godine, poslije jacije namaza, u džamiji džemata Gračanica, održana je večer Kur'ana poslije koje su uručene vakufname i zahvalnice za vakife Administrativno-edukativnog centra i Škole Kur'ana MIZ-e Gračanica kod Visokog.

Na svečanosti, učenjem Kur'ana prisutne su počastili: Bukva Fatima i Mrkalić Sajra, polaznice Škole hifza te Samed ef. Imamović, Nermin ef. Bahtanović, Mustafa ef. Pašić, hfz.Faris ef. Begić i učenik medrese “Osman ef.Redžović” Lužić Eldžad.

Prisutnima su se obratili glavni imam Senahid ef. Uzunović, predsjednik Medžlisa Kemal Baković i muftija sarajevski dr. Enes ef. Ljevaković.

Vakufname su uručene za 20 vakifa koji su donirali više od 1.000 KM: Ahmetlić Hasan, Baković Kemal, Bešlagić Ejub, Bešlagić Emir, Čučuk Admir, Hasandić Mahir i Adnana, Hasić Sabrija, Hodžić Atif, IGM Visoko, Islamska zajednica Bošnjaka u Švicarskoj, Kadrić Amir, Kaljun Ekrem i Namira, Lemeš Asim, Lepić Munib, Makaš Suad i Adisa, Grad Visoko, Salihspahić Džemal, Smailagić Nihad i Muftijstvo sarajevsko.

Zahvalnice su uručene za 13 vakifa koji su donirali 500 – 1.000 KM ili su na neki drugi način značajno pomagali u dosadašnjim radovima na objektu a to su: Agetović Fehim, Bešić Mensur, Čakalović Midhat, Genjac Mirza i Mahira, Hasandić Izeta, Hasić Arif, Hasić Mahir, Kadić Fuad, Lemeš Ibrahim, Medresa “Osman ef.Redžović”, Mihaljević Halim, Omanović Hasret, Smajlović Mehmed i Zulčić Osman.

Izvršni odbor je donio odluku o postavljanju Vakifske ploče na kojoj će biti upisana imena svih vakifa koji doniraju 3.000 i više KM. Na ploču je do sada upisano 7 vakifa.

U narednom periodu aktivnosti će biti usmjerene ka opremanju objekta.

Molimo Uzvišenog da svim dosadašnjim i budućim vakifima uveća imetak i podari bereket u njemu, poručili su iz džemata Gračanica.