Mirza Ganić: “Sankcionišemo sve one koji loše izvedu radove”

OSIGURAVAMO SREDSTVA, INVESTIRAMO, ALI I SANKCIONIŠEMO SVE ONE KOJI LOŠE IZVEDU RADOVE
“Kao premijer vlade ZDK za totalnu rekonstrukciju i asfaltiranje puta od Moštra (BP Dokso) do Muhašinovića (BP Mušinbegović) osigurao sam 2.129.479,13KM. Pomenuto nikad niko do sada nije uradio i ponosan sam na svoj doprinos razvoju Visokog za ovaj, ali i za brojne druge projekte.
Velika je razlika između nas, jer ja u kontinuitetu radim i borim se za naše Visoko, dok pojedinci jeftinim populizmom zarad ličnog interesa omalovažavaju sve i konstantno “muzu vola, misleći da će namusti mlijeka”. Kada sve sagledam, nažalost to im i jeste domet.
Radi javnosti treba znati da radove ne izvodi premijer ili gradonačelnik, niti leže u asfaltu da dobro i loše čuvaju isti. Premijer ili gradonačelnik osiguravaju finansijska sredstva za projekte, a nadležna ministarstva ili nadležne službe u skladu s Zakonom o javnim nabavkama dolaze do izvođača radova i nadzornog organa.
Ugovorima se definišu garancije na izvedene radove, što je i ovdje bio slučaj, tako da je izvođač radova dužan da sve sanira o svom trošku.
Ne da sanira samo pukotinu, već značajno veću površinu kao dionicu koja obuhvata obje trake.
Svi koji ne urade kako treba morat će besplatno sanirati u garantnom roku. To smo zahtjevali u poslovnoj zoni Ozrakovići od Špic betona, to zahtjevamo ovdje od Trgo špeda, a zahtjevat ćemo od bilo koga drugog gdje god da se problem desi na području grada Visokog!
Mirza Ganić/ViPromo