Mirza Ganić: Kralupi i okolina zaslužuju puno više pažnje s lokalnog nivoa

Narod čitavog Kralupskog kraja bio je na prvoj liniji odbrane od agresije. Veliku su žrtvu podnijeli. Ovaj narod dao je jako mnogo za slobodu za Visoko i Bosnu i Hercegovinu, zapravo puno više nego što mu se vraća.

Nikada nisu dobili adekvatnu podršku, a zaista zaslužuju jer se radi i o vrijednim ljudima, a i o ljudima koji su pretrpjeli najviše u agresiji na Bosnu i Hercegovinu.

Obišli samo jedno od mnogobrojnih naselja ovoga kraja. Rupe na cesti je teško izbrojati, a kamo li preko njih voziti. Kako je tek ovim ljudima koji to preživljavaju svaki dan.

Prošle godine Vlada Zeničko – dobojskog kantona kojom predsjedavam uložila je 130.000 KM. Na taj način pokazali smo da vodimo računa o ovom kraju. Ali Kralupi i okolina zaista zaslužuje puno više pažnje s lokalnog nivoa.

Sramota je to za naše Visoko. Apelujem na gradsku vlast da ostavi po strani podjele, bahatost i inat. Zašto kažnjavate ovaj vrijedni narod koji je bio tu kad je najviše trebalo.

Zato, mijenjat ćemo takav odnos i popravljati okolnosti u kojima žive ovi, i mnogi drugi ljudi u Kralupima i Visokom u cjelini, a koje je sadašnja vlast zaboravila kada, ako Bog da, pobijedimo na lokalnim izborima ove godine.

Računajte na nas. Mi smo tu da služimo našem vrijednom narodu.

Visoko zaslužuje i može puno, puno bolje!