Mirsad Čučuk – MI NOSIMO PROMJENE, ONI NOSE VLAST

Diplomu magistra tehničkih nauka sam stekao na Mašinskom fakultetu u Zenici velikim odricanjem, trudom, radom i uz pomoć oca radnika i majke domaćice. Dok sam studirao istovarao sam vikendima kamione vreća brašna, soli, šečera… Konobarisao u Visokom i Zenici. Svaku ocjenu platio neprospavanim noćima uz knjigu. Gradio nakon toga skoro 17 godina karijeru inženjera u proizvodnji, usavršavao se konstantno privatno i profesionalno. Poštovao druge i drugačije, trudio se uvijek i u svemu da ne izgubim obraz.

Uključio se u politiku, upoznao veliki broj osoba, najviše mladih, pokrenuo mnoge na drugačije razmišljanje. Shvatili smo da ne može drugačije i zajedno napravili političku organizaciju drugačiju od svih ostalih u Visokom, stekli jako mnogo članova, simpatizera i prijatelja.

Pa ipak, koliko god da se trudimo da stručnošću, odlučnošću, poštenim odnosom i iskrenom riječju prema svima pokažemo jednu novu dimenziju politike i zdravijih međuljudskih odnosa, na naših 100 koji su nas prepoznali, koji vjeruju da nosimo promjene i koji su odlučili da nama daju svoj glas, dolazi 300 onih koji su rodbinskim vezama uskočili na pozicije i omogućavaju glasom onima koji su ih tu postavili da i dalje nose vlast.

Mi smo dokazali da smo dosljedni i konkretni, ali ipak ta manjina ujedinjena u branjenju svojih interesa vlada većinom.

Pomozite nam da se zajedno izborimo za promjene!

mr. sci. Mirsad Čučuk, dipl. ing.
predsjednik GO Nezavisni blok Visoko