Mirela Mateša Bukva među članovima Glavnog odbora SDA BiH?

Stranka demokratske akcije (SDA) će u subotu, 5. oktobra, dobiti 17 novih članova Predsjedništva, a bit će poznata i imena 14 preostalih članova Glavnog odbora te stranke. Za taj datum je zakazana prva sjednica novog saziva Glavnog odbora, odnosno 83 člana koja su izabrana na posljednjem Kongresu SDA i onih koji su dio tog stranačkog tijela na osnovu položaja.

Pred njima će se, kada je izbor članova Predsjedništva SDA u pitanju, naći dvije liste. Na jednoj od njih se, saznaje Faktor, nalaze imena 23 kandidata, među kojima će članovi Glavnog odbora birati devet članova Predsjedništva stranke.

Preostalih osam članova bit će birano sa liste kandidata koju predlaže predsjednik stranke Bakir Izetbegović, a na način da se članovi Glavnog odbora izjašnjavaju za ili protiv te liste.

Lista kandidata za 14 upražnjenih pozicija u Glavnom odboru, prema informacijama Faktora, trenutno sadrži 15 imena. Na toj listi su: Šerif Špago, Srđan Simonović, Željko Panić, Začinović Sandra, Mirela Mateša Bukva, Sabahudin Delalić, Šefkija Okerić, Ruzmira Tihić, Salko Bukvarević, Vehbija Efendić, Emir Poljo, Šefket Zukić, Alaga Ajdinović, Bilal Memišević i Taib Muminović.

Faktor / N. Pobrić