Ministar Zukić s predstavnicima Udruženja za tekstilnu i kožarsko-prerađivačku industriju

Federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Amir Zukić primio je danas u Sarajevu predstavnike Udruženja za tekstilnu, kožarsko-prerađivačku i gumarsku industriju Privredne/Gospodarske komore FBiH, koji su ga informirali o stanju u ovom sektoru, te ponudili prijedloge za unapređenje rada kompanija u niskoakumulativnoj i radno intenzivnoj grani industrije.

Predstavnici Udruženja izrazili su podršku federalnom ministru u njegovim poduzetim zalaganjima na unapređenju poduzetništva i očuvanju radnih mjesta. Na sastanku je usaglašena spremnost svih partnera na izradi zakonskih rješenja koja će pojednostaviti i značajno ubrzati procese, te aktivnosti poduzetnika kako bi postigli konkurentnost na tržištu, očuvali postojeća radna mjesta i stvarali prilike za otvaranje novih.

Ministar Zukić je prezentirao aktuelna zakonska rješenja i inicijative, te istakao napore Vlade FBiH i Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta u očuvanju radnih mjesta i stvaranju uvjeta za otvaranje novih kroz podršku razvoju privrede i poduzetništva.

Članovi Udruženja informirani su i o podršci Svjetske banke koja će biti realizirana putem Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta s ciljem jačanja kapaciteta malih i srednjih preduzeća.

Sastanku su prisustvovali predsjednik Udruženja za tekstilnu, kožarsko-prerađivačku i gumarsku industriju Privredne/Gospodarske komore FBiH Haris Sejdić, sa saradnicima, kao i direktor Sektora za industriju i usluge Privredne/Gospodarske komore FBiH Almir Mališević, saopćeno je iz Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta, prenosi Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.