Ministar Pekić: U kućnoj izolaciji 4.783 osobe u ZDK, protiv 18 lica podnesena krivična prijava

Ministar unutrašnjih poslova ZDK (MUPZDK) Dario Pekić kazao je danas kako su u kućnoj izolaciji 4.783 osobe u ZDK, koje se uredno, svakodnevno obilaze i kontrolišu.

Od toga 78 lica nisu zatečena na adresama, a riječ je o vozačima koji idu u inostranstvo te snabdijevaju raznim robama, dok je za 18 lica podnesena krivična prijava zato što nisu bili na prijavljenoj adresi.

Komesar Uprave policije ZDK Semir Šut istakao je kako je svih 1.047 policijskih službenika na zadatku, provode redovne zadatke te mjere koje nalažu Federalna i Kantonalna uprava civilne zaštite.

-Ono što je uočeno u posljednja 24 sata, i na tome već danas poduzimamo mjere, jesu zloupotreba pojedinih ugostiteljskih objekata na otvaranju u ranim jutarnjim satima. Ovom prilikom upozoravam one koji krše zabranu kretanja u noćnim satima, koji zloupotrebljavaju kojekakve spiskove o potrebi kretanja i otvaraju ugostiteljske objekte: Ne dovodite policijske službenike da vas lišavaju slobode – poručio je Šut.

Poručio je da ova kriza nije ni izblizu pri kraju te je zamolio građane da sve naložene mjere poštuju te da policijski službenici imaju dovoljno motivacije, snage i resursa da na svim mjerama istraju.

(Foto: 072info.com)