Ministar Dario Pekić: OBAVIJEST GRAĐANIMA ZENIČKO-DOBOJSKOG KANTONA

Poštovani,

ovim putem želim da obavijestim sve građane u Zeničko-dobojskog kantona da su dužni dosljedno provoditi sve izdate naredbe, mjere i preporuke od strane nadležnih štabova civilne zaštite, a koje se odnose na suzbijanje pandemije koronovirusa.

Dosadašnjom kontrolom provođenja naloženih mjera policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK konstatovali su da se većina građana pridržava izdatih naredbi, ali da postoje pojedinci koji ne poštuju propise čime ugrožavaju vlastitu sigurnost i sigurnost ostalih građana.

S tim u vez, još jednom pozivamo građane da se bez izuzetka pridržavaju svih propisanih mjera, te da će ubuduće policijski službenici sankcionisati sve građane koji se budu nepropisno ponašali.

Pozivamo građane ZDK da najozbiljnije shvate situaciju jer samo disciplinovanim provođenjem svih naloženih mjera može doći do efikasnijeg preveniranja i suzbijanja ove pandemije i takvim ponašanjem izbjeći mogućnost izricanja oštrijih pa i krivičnih sankcija. Cilj MUP-a je prevencija , a ne represija prema građanima, te očekujemo njihovu punu saradnju.

Rukovodilac stručnog štaba MUP-a ZDK
Ministar, Dario Pekić