Memorijalni turnir “Asmir Jusić” u Medresi “Osman ef. Redžović”

Prošle godine, na prvu godišnjicu otvorenja vanjskog sportskog terena u kompleksu Medrese “Osman ef. Redžović”, organizovan je školski turnir u fudbalu, košarci i odbojci. Organizatori su odlučili da turnir nazovu Memorijal “Asmir Jusić”, po učeniku 11. generacije maturanata koji je nedugo nakon završene Medrese preselio sa ovoga svijeta.

– „Nakon što smo prošle godine objavili vijest o ovom događaju, javljali su nam se bivši učenici koji su predložili da pozovemo i one koji su završili Medresu da naprave svoju ekipu. Naravno, to smo prihvatili i obećali da ćemo tako uraditi.

Ovo je obavijest o turniru, a ujedno i poziv našim bivšim učenicima da se prijave i uveličaju ovaj sportski događaj. Posebno bi nam bilo drago da jedna od ekipa bude iz Asmirove 11. generacije.“, poručuju iz Medrese “Osman ef. Redžović.

Fudbalski turnir, za koji vlada interesovanje će se održati u četvrtak, 17. oktobra, sa početkom u 13:30 sati, dok će dan ranije biti organizovana takmičenja u odbojci i košarci.

Prijave su moguće putem zvanične FB stranice medrese ili službenog e-maila: info@medresa.org

– „Očekujemo vaše prijave i dolazak u Medresu na zajedničko druženje uz sjećanje na rahmetli Asmira Jusića.“, poručili su organizatori.