Medresa upriličila prijem za Ajšu Herceglija, uspješnu matematičarku

U prethodnih nekoliko dana mnogi elektronski mediji prenijeli su vijest o uspjehu učenice III razreda Medrese, Herceglija Ajše, koja je na Federalnom takmičenju iz matematike osvojila bronzanu medalju i na taj način se plasirala na Državno takmičenje koje se očekuje u narednom periodu.

Tim povodom direktor Medrese, mr. Dženan Handžić, sa svojim pomoćnicima upriličio je prijem za našu Ajšu, njene roditelje Haris efendiju i Aidu, kao i za profesoricu matematike Mirnesu Čehajić, koja je u prethodnom periodu radila s Ajšom na pripremama za takmičenje. Nakon što je direktor čestitao Ajši na ovom izvanrednom uspjehu, uručio je i skromne darove kao znak pažnje i priznanje za ostvarene rezultate.

Zahvalio se Harisu i Aidi koji su nakon kćerke u Medresu upisali i sina Ahmeda koji je sada drugi razred i uglavnom je zadužen za tehničku podršku pri realizaciji sadržaja u amfiteatru, kao i snimanje i montažu video materijala koje objavljujemo na našoj stranici.
Na kraju ovog prijema dogovorena je i dinamika priprema za Državno takmičenje koje slijedi uz nadu da će Ajša nastaviti nizati uspjehe.