Manifestacija ‘Visočki poljoprivredno – prehrambeni proizvodi’ danas u Visokom

U petak, 23. oktobra ispred Kulturnog centra Altindag sa početkom u 10 sati bit će održana manifestacija “Visočki poljoprivredno – prehrambeni proizvodi”.

Uz pridržavanje svih propisanih sanitarno-higijenskih mjera zaštite od COVID-19, u znatno manjem ograničenom obimu održat će se jednodnevna manifestacija i promocija poljoprivredno-prehrambenih proizvoda. Manifestacija će trajati do 16 sati.

Za potrebe održavanja manifestacije izvršit će se prethodno čišćenje i dezinfekcija prostora ispred KC Altindag u Prijekom, dezinfekcija prodajnih štandova. Poštovat će se mjere vezane za minimalni razmak između štandova kako je mjerama i preporukama definisano vezano za rad pijaca i tržnica. Generalni pokrovitelj manifestacije je Grad Visoko, a medijski partner Radio-televizija Visoko.

Pozivamo Vas da prisustvujete manifestaciji i podržite visočke poljoprivredno – prehrambene proizvođače, s obzirom da je manifestacija izložbeno-prodajnog karaktera.

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije i širenja pandemije izazvane virusom COVID 19, naročito u zatvorenim prostorima gdje se okuplja veći broj ljudi, tradicionalni ovogodišnji 15. po redu poljoprivredni sajam „Jesen u Visokom“ je otkazan, s obzirom da se održava u zatvorenom prostoru i okuplja veliki broj izlagača i posjetitelja širom BiH.