Mališani iz vrtića Abakus uživali u sadržajima kompleksa Ravne

Naši najmlađi sugrađani, djeca iz vrtića i škola širom BiH, u proteklom periodu su postali redovni gosti destinacija u Bosanskoj dolini piramida, a posebno Arheološko-turističkog parka „Ravne 2“, koji nudi mnoštvo zabavnih, ali i edukativnih sadržaja za najmlađe.

Ovoga puta ugostili smo mališane iz vrtića sa jaslicama i produženim boravkom Abakus, a nakon obilaska tunela Ravne, te prekrasno provedenog vremena u parku „Ravne 2“, i sami su opisali svoju avanturu.

„Današnju uzbudljivu avanturu smo ispunili smijehom, suncem, istraživanjem, igrom i drugarstvom. Veseli drugari vrtićkih grupa i produženog boravka su bili su jako nestrpljivi u iščekivanju onoga što ih je čekalo na planiranoj destinaciji. Po samom dolasku defile naših drugara je privlačio pažnju brojnih prolaznika, od kojih smo dobili brojne pohvale i komplimente.

Šetali smo pješačkim stazama kroz šumovite brežuljke i uživali u prirodi. Nakon uzbudljive posjete tunelu Ravne, te Magične šume gdje smo naučili kako trebamo čuvati i voljeti prirodu, posjetili smo i njihovo igralište. Izgubljenu energiju smo povratili odmorom u velikom šadrvanu i ukusnim pitama.“ – opisali su svoje iskustvo posjete Kompleksu Ravne iz Abakusa.