Mahir-ef. Kevrić novi visočki hafiz

U ponedjeljak, 27. januara, u mesdžidu Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu, naš sugrađanin Mahir-ef. Kevrić je pred Komisijom za polaganje hifza Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, uspješno okončao petnaestodnevni ispit za časno zvanje hafizu-l-Kur'ani-l-Kerim.

Komisiju su činili kurra hafiz dr. Dževad-ef. Šošić, hafiz dr. Dževad-ef. Hrvačić, hafiz dr. Muhamed-ef. Čajlaković i hafiz mr. Andul-Aziz-ef. Drkić.

Mahirov muhaffiz je bio hafiz Edin-ef. Bukva, imam Šerefuddin Bijele džamije i voditelj Škole hifza Kur'ana Bijela džamija, kojem je ovo sedmi hafiz kojeg je uspješno spremio za polaganje hifza.

Ovom svečanom činu su prisustvovali i roditelji novog hafiza, otac Midhat, majka Zubejda, brat Sadžid, supruga Šejla, kćerkica Merjem, muhaffiz hafiz Edin-ef. Bukva, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Visoko Midhat-ef. Čakalović, te prijatelji i rodbina.

Novi visočki hafiz, Mahir-ef., je rođen 22.10.1988. g. u Visokom. Sin je Midhata i Zubejde. Završio je medresu ” Osman-ef. Redžović” u Gračanici, zatim Fakultet islamskih nauka u Sarajevu, a potom studij na Internacionalnom Burch univerzitetu u Sarajevu na odsjeku za engleski jezik i literaturu. Trenutno je na službi u Livnu, gdje obavlja dužnost glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Livno. Oženjen je i otac jedne kćerke.

Upućujemo iskrene čestitke novom hafizu, Mahir-ef., njegovoj porodici, posebno roditeljima, te njegovom muhaffizu.