‘Ljetujmo u Visokom’ i na državnoj televiziji BHT 1

Akcija ‘Ljetujmo u Visokom’ se nastavlja širom medijskog prostora. U četvrtak 9. jula 2020. u ‘Arheološko-turističkom parku Ravne 2’ gostovala je ekipa prvog programa državne televizije BHT 1. Oni su intervjuisali programsku menadžericu Parka Azru Ohran-Zubić za emisiju jutarnjeg programa ‘Jutro za sve’.

Tokom intervjua Azra je predstavila park ‘Ravne 2’ i njegove sadržaje. Govorila je o zoni bez stresa, Magičnoj šumi, instalacijama kao što su labirinti energije, ljubavi, pročišćenja, zdravlja, zatim botaničkoj baši, Aleji organskih voćki, ljetnoj pozornici ‘Vremeplova’, eventima na koncertnoj bini, platformama za jogu, Zelenoj kristalnoj piramidi…

Posebnu je pažnju poklonila inicijativi za ‘Ljetovanje u Visokom’ i jačanju imuniteta koji se stiče posjetom tunelima Ravne koji imaju vrlo visoku koncentraciju negativnih iona, boravku u parku, šetnji pješačkom stazom ‘Piramida’ i drugim elementima koje Fondacija ‘Arheološki park: Bosanska piramida Sunca’ pruža posjetiocima Istakla je da je tokom 2019. sadržaje Fondacije posjetilo oko 60.000 gostiju iz čitavog svijeta.