LJESKOVICA: Dolaze generacije ponosnih sinova i kćeri svoje domovine!

Država se nalazi u velikom i ozbiljnom historijskom trenutku. Ozbiljni procesi se odvijaju. Mi moramo shvatiti da onima koji su vođeni ličnim interesima ne može i ne smije biti mjesta u SDA. Greške iz prošlosti moramo priznati i popravljati.

Poručio je Almir Ljeskovica, predsjednik Asocijacije mladih SDA ZDK.

Dodaje da nam „nametnuti i nedorasli vode i prodaju državu, a naš narod dijele i usitnjavaju“.

  • Nećemo i ne smijemo dozvoliti da nas podijele oni kojima je cilj da nas pokore. Također, ne smijemo dozvoliti ni izdajnicima među nama da nas dijele zbog svojih fotelja i ličnih interesa. Zadatak nam je jačati svijest o tome da smo narod koji cijeni vlastite vrijednosti, te poštuje i uvažava druge i drugačije kako je to oduvijek i bilo! Živimo vrijeme koje traži našu punu budnost u doprinosu odbrani naše države. Ovaj život je prolazan, ali je domovina samo jedna. Eventualne greške koje učinimo danas, već sutra nas mogu skupo koštati!- poručio je on.

Kako kaže:

  • Vrijeme koje je pred nama, ako Bog da, iznjedriti će nove generacije mladih patriota koji će primarno čuvati ono čime smo darovani, a to je naša domovina i vjera, naš identitet i naša čast. Nadolazeće generacije su one koje svjesno i beskompromisno ulaze u borbu protiv svega što sprječava napredak i razvoj naše domovine! Dolaze generacije ponosnih sinova i kćeri svoje domovine!