Lamija Zukić aka Queen Zookah spot za svoju prvu pjesmu „I dalje mi fališ“ snimila u parku „Ravne 2“

Pored arheološkog, turističkog, edukativnog, sportskog, kao i mnogih drugih aspekata koje nudi zahvaljujući svojim sadržajima, Arheološko – turistički park „Ravne 2“, jedan od najljepših parkova u ovom dijelu Evrope, polako postaje i mjesto za koje se odlučuju muzičari i umjetnici, u namjeri da ljepote i sadržaje parka spoje sa potrebama snimanja video spotova i filmova.

Proteklih dana park „Ravne 2“ je bio mjesto gdje su snimljeni glavni kadrovi za muzički spot visočke muzičarke Lamije Zukić alias Queen Zookah, koja radi spot za svoju debitantsku pjesmu „I dalje mi fališ“. Pored kamera, snimatelja i opreme, pažnju posjetilaca parka privuklo je i interesantno vozilo koje je korišteno u snimanju spota, a sa režiserom smo razgovarali o tome kako se došlo na ideju da se jedan muzički spot snimi upravo na mjestu kakvo je park „Ravne 2“.

– Nije bilo uopće mnogo dvojbe kada smo razmišljali gdje bismo mogli snimati kadrove za spot, jer imamo jedno predivno mjesto, kakvo je park „Ravne 2“, odmah na nekoliko minuta od grada, tako da nije bilo potrebe tražiti, niti razmišljati o nekim drugim lokacijama. U parku „Ravne 2“smo imali različite ambijente i sadržaje, kao i prirodno okruženje koje nam je bilo potrebno da dočaramo jesenje stihove Lamijine pjesme. Ovo je zaista jedno predivno mjesto, koje svojim sadržajima nudi neprocjenjive i nevjerovatne mogućnosti i za nas koji se bavimo muzikom i muzičkim spotovima. Naravno, kada spot izađe, a očekujemo da se premijera desi već u narednom mjesecu, taj spot i pjesma će na neki način biti i promocija ovog predivnog parka i Bosanske doline piramida. – kazao nam je režiser spota, Midhat Uzejrović Mido.

Lamija Zukić aka Queen Zookah, rođena je 1998. u Visokom, a muzikom se bavi od svoje devete godine, kada je upisala muzičku školu u Visokom. Do sada je nastupila na mnogim takmičenjima na kojima je predstavljala svoj grad i školu iz oblasti klavira, te osvajala prva, druga ili treća mjesta pod vodstvom profesorice Arnele Drugović-Softić, koja je zaslužna za njenu ljubav prema muzici.

– Upisom u srednju školu upoznala sam svoju trenutnu ekipu, te postala član „Marshall Kartela“, u kojem sam bila gost na pjesmi “Biciklo”, te pjevala prateće vokale za pjesme svojih kolega. Ideja da se snimi moj prvijenac postoji već par godina i sada je došlo vrijeme da se to i ostvari. Prvijenac pod nazivom “I dalje mi fališ” je muzika za svakoga, za malu i veliku raju. Na medijskim platformama je možete očekivati do kraja idućeg mjeseca. Park “Ravne 2” smo izabrali za lokaciju snimanja spota jer je jedinstven i savršen ambijent za snimanje ovog tipa pjesme. – kazala nam je Lamija.

Inače, muziku, tekst i aranžman, kao i režiju i montažu spota potpisuje upravo Mido, dok su u realizaciji spota učestvovali i Semir Dokso, Adnan Koljenović i Dino Vehabović, a za Lamijin make-up bila je zadužena Anela Dokso. Vozilo korišteno u spotu ustupila je firma AC Berlijeta. Spot bi trebao premijerno da bude emitovan u novembru, a pjesma „I dalje mi fališ“ je prvi singl i prva numera, dok se u narednom periodu očekuje i kompletan prvi, debitantski album Lamije Zukić Queen Zookah.