„Krimolovci“ u martu: Zaprimljeno ukupno 320 prijava od kojih su 23 bile sa korisnim informacijama

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u martu 2020. godine registrirali su ukupno 234 poziva na telefonskoj liniji „Krimolovci“ od kojih su četiri bila sa korisnim informacijama o počinjenim ili planiranim kaznenim djelima i počiniteljima, na temelju kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvješća.

Pored navedenog, putem elektroničkog obrasca za prijavu kaznenog djela zaprimljeno je ukupno 86 prijava, od kojih je 19 sa korisnim informacijama o počinjenim ili planiranim kaznenim djelima i počiniteljima, na temelju kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvješća.

Najveći broj informacija odnosio se na kaznena djela u svezi s opojnim drogama, zlouporabom službenog položaja i ostalim kaznenim djelima. Od ukupnog broja zaprimljenih informacija putem „Krimolovaca“ i elektroničkog obrasca, 19 je proslijeđeno na dalje postupanje nadležnim policijskim tijelima u Bosni i Hercegovini, a po četiri je postupala i SIPA.

U ožujku je pristiglo deset povratnih informacija od nadležnih policijskih i drugih tijela koje su u svezi s ranije dostavljenim informacijama zaprimljenim putem „Krimolovaca“ ili elektroničkog obrasca za prijavu kaznenog djela.

Pored navedenog, policijski službenici SIPA-e dali su 38 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja „Krimolovci“ – 080 020 505.