‘Krimolovci’ u februaru zaprimili 413 prijava od kojih 29 korisnih

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u februaru 2020. godine registrirali su ukupno 352 poziva na telefonskoj liniji „Krimolovci“, od kojih je 11 bilo sa korisnim informacijama o počinjenim ili planiranim kaznenim djelima i počiniteljima, na temelju kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvještaja.

Pored navedenog, putem elektroničkog obrasca za prijavu kaznenog djela zaprimljena je ukupno 61 prijava, od kojih je 18 sa korisnim informacijama o počinjenim ili planiranim kaznenim djelima i počiniteljima, na temelju kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvještaja.

Najveći broj informacija odnosio se na kaznena djela u svezi s opojnim drogama, krijumčarenjem oružja i ostalim kaznenim djelima. Od ukupnog broja zaprimljenih informacija putem „Krimolovaca“ i elektroničkog obrasca, 26 je proslijeđeno na dalje postupanje nadležnim policijskim tijelima u Bosni i Hercegovini, a po tri je postupala i SIPA.

U februaru je pristiglo 13 povratnih informacija od nadležnih policijskih i drugih tijela koje su u svezi s ranije dostavljenim informacijama zaprimljenim putem „Krimolovaca“ ili elektroničkog obrasca za prijavu kaznenog djela.

Pored navedenog, policijski službenici SIPA-e dali su 46 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja „Krimolovci“ – 080 020 505.