Krađa zlatnog nakita u naselju Dobrinje

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u deset slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 21.09.2020. godine, u 14,30 sati, u ulici Crkvice, od strane nepoznatog lica izvršeno je krivično djelo krađe, kojom prilikom je iz otključanog putničkog motornog vozila marke “Škoda Octavia”, registarskih oznaka A82-M-175, vlasništvo lica D.A., iz Zenice, otuđena ručna torba u kojoj se nalazio određen iznos novca. Daljnji rad na rasvjetljavanju izvršene krađe poduzimaju službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

U toku noći 20/21.09.2020. godine, u mjestu Nemila, u ulici Stara stanica, od strane nepoznatog lica izvršena je krađa oko stotinu litara pogonskog goriva iz radne mašine vlasnistvo firme “Bossil” d.o.o. Vitez. Od strane policijskih službenika poduzete su mjere i radnje na rasvjetljavanju i dokumentovanju izvršenog krivičnog djela.

Visoko

Dana 21.09.2020. godine, u vremenu od 07,00 do 17,05 sati, u mjestu Dobrinje, od strane nepoznatog lica izvršena je krađa zlatnog nakita iz kuće vlasništvo lica J.S., iz Visokog. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Maglaj

Dana 21.09.2020. godine, u 09,45 sati, u mjestu Poljice, policijski službenici su izvršili legitimisanje i pregled lica B.A., iz Maglaja, kojom prilikom su pronašli tri sadržaja praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Žepče

Dana 21.09.2020. godine, u 10,00 sati, u ulica Prva, u Tržnom centru “Konzum”, od strane nepoznatog lica izvršeno je krivično djelo krađe kojom prilikom je otuđen novčanik vlasništvo B.D., rođene 1964. godine, iz Žepča, u kojem se nalazio određen iznos novca, kao i lični dokumenti oštećene. Daljnji rad na rasvjetljavanju izvršene krađe poduzimaju istražitelji Policijske stanice Žepče.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se devet saobraćajnih nezgoda u kojim nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.