Košarkaška reprezentacija BiH danas počinje pripreme za susrete kvalifikacija za SP i Eurobasket

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine će danas početi pripreme za nastupe u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo i Evropsko prvenstvo.

Selektor Adis Bećiragić će danas na Vlašiću okupiti najbolje bosanskohercegovačke košarkaše s izuzetkom Jusufa Nurkića koji se zbog NBA pravila priključuje ekipi u kasnijoj fazi.

Dolazak na pripreme su otkazali Jure Zubac, Darko Talić i Draško Knežević, te je Bećiragić naknadno pozvao Đorđa Topolovića.

Pripreme će na Vlašiću stoga početi Miralem Halilović, Edin Atić, John Roberson, Džanan Musa, Emir Sulejmanović, Amar Gegić, Kenan Kamenjaš, Sani Čampara, Ismet Sejfić, Rijad Avdić, Adin Vrabac, Ajdin Penava, Haris Delalić, Aleksandar Lazić i Đorđe Topolović.

Reprezentacija BiH će se pripremati na Vlašiću do 4. augusta kada će pripreme nastaviti u Hotelu “Hills” na Ilidži, a tada će se saigračima pridružiti i Nurkić.

Na Ilidži će naša selekcija boraviti sedam dana, nakon čega će otići na turnir u Estoniju.

Naša reprezentacija će najprije igrati susrete kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u gostima kod Crne Gore 24. augusta, tri dana kasnije dočekat će Francusku, a nakon toga slijedi Evropsko prvenstvo koje počinje 1. septembra.

BiH će igrati u grupi B u Kelnu s selekcijama Litvanije, Francuske, Mađarske, Slovenije i Njemačke.