Košarkašice BiH obavile službeno fotografiranje pred početak SP-a, Jones stiže za dva dana

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine obavila je danas u Sidneyu zvanično fotografiranje za potrebe Međunarodne košarkaške federacije (FIBA) pred početak Svjetskog prvenstva.

Također je nekoliko bh. igračica dalo intervjue i učestvovalo u dodatnim medijskim aktivnostima.

Ekipa, inače, svakodnevno trenira i uigrava akcije za utakmice koje očekuju Zmajice na Mundobasketu, a za dva dana se očekuje i dolazak Jonquel Jones u Australiju, čija ekipa Connecticut Sun je poražena u finalu WNBA lige od Las Vegas Acesa rezultatom 3:1 u seriji.

Kako je potvrdio ljekar reprezentacije Sead Bašić, zdravstveni bilten je odličan i sve košarkašice rade punim intenzitetom. Dobru formu reprezentacija BiH, podsjetimo, potvrdila je prije nekoliko dana visokom pobjedom nad selekcijom Malija (91:66) u prijateljskom meču.Prvi susret na SP izabranice selektora Gorana Loje igrat će protiv Portorika 22. septembra.

Selektor Goran Lojo poveo je sljedeće igračice: Milica Deura, Nikolina Elez, Nikolina Knežević, Anđela Delić, Nikolina Delić, Matea Tavić, Miljana Džombeta, Dragana Domuzin, Jovana Marković, Hanna Halilović, Ajla Selimović, Ajla Ikanović.

Marica Gajić ovog puta neće biti s ekipom jer očekuje prinovu, a Mundobasket se održava od 22. septembra do 1. oktobra. U grupi A s reprezentacijom BiH još su selekcije SAD, Belgije, Portorika, Južne Koreje i Kine.

 

Klix.ba/ViPromo