Konjički klub „Visoko“ uspješan u 1. kolu KUP utrke u endurance/daljinskom jahanju

U subotu 20. aprila 2019. godine održano je 1. kolo KUP utrke u endurance/daljinskom jahanju u organizaciji Konjičkog kluba „Spirit“ iz Visokog. Za Konjički klub „Visoko“ su jahali Dževad Dedović, Adi Hanić i Ali Čehajić.

Dževad Dedović je osvojio 2. mjesto na utrci od 60 km sa arapskim grlom Zaidom. Adi Hanić i Ali Čehajić su uspješno završili kvalifikacije od 20 km sa grlima El Hafi i El Zilal Mansour.

Inače, endurance je takmičenje kojim se provjerava brzina i izdržljivost konja, te jahačevo dobro poznavanje konja i terena. Iako se jahačima mjeri vrijeme, naglasak je na okončanju takmičenja u dobroj fizičkoj kondiciji konja, a ne na najbržem prolazu. Endurance je pravi test jahačkih vještina, te zahtjeva opsežne pripreme i veliko poznavanje i razumijevanje između konja i jahača.

Konjički klub „Visoko“ aktivno sudjeluje u svim takmičenjima vezanim za ovaj sport, niže odlične rezultate i na najbolji mogući način promoviše sport.

Podsjećamo, ovaj klub vrši upis novih članova u školu jahanja i sve zainteresovane poziva da se jave na broj telefona 062/ 530-530.