Koncertom Enesa Begovića i zvanično otvoreno “Visočko ljeto 2022”

Ulica Alije Izetbegovića nikad nije bila bogatija ljudima nego sinoć, kada je na platou ispred Gradske uprave nastupio najpoznatiji bh.pjevač i naš sugrađanin Enes Begović.

Iako je prvi dan manifestacije “Visočko ljeto 2022” protekao uz bogat sportski i kulturni program, sinoć je i zvanično otvorena manifestacija gdje se obratio i gradonačelnik Mirza Ganić.

 

Izrazio je veliko zadovoljstvo masovnom posjetom koncertu i ponos što je Visoko ponovo, nakon nedavnog otvorenja svjetskih teniskih terena, postalo centar kulturnog, zabavnog, sportskog zbivanja.

“Prije nekoliko dana Visoko je bilo centar svijeta i želimo da na tom mjestu i ostanemo. Želimo od našeg grada napraviti mjesto ugodnog življenja, vratiti kulturu u ovaj grad. Ono što večeras mogu da prvi put javno saopćim jeste da ćemo za desetak dana raspisati javni poziv za idejno rješenje projekta rekonstrukcije dvije glavne gradske ulice i na taj način polako Visokom vratiti zasluženi sjaj” – poručio je gradonačelnik Mirza Ganić.

Kako je i planirano programom manifestacije, danas, kao i narednih dana, do 26.jula, očekuje nas mnoštvo sadržaja u kojima ćemo uživati. Večeras u 21h na otvorenoj bini nastupit će članovi KUD “Visoko”.