KONAČNO RASPUST… U džematu Maurovići održane hatme za polaznike mektebske nastave

U nedjelju, 20. junskog dana, u pratnji roditelja, deda, nana i članova porodice, u džematu Maurovići, MIZ Visoko, okupili su se  polaznici mektebske nastave da pokažu koliko su naučili o svojoj vjeri, ali  i stekli odgojne upute koje će  primjenjivati u svakodnevnom  životu.

Pored niza poteškoća koje su ih pratile kako u svjetnovnom sticanju znanja, tako i mektebskoj  nastavi kroz on-line nastavu, te brojnih zabrana, ipak ostaje zahvala Uzvišenom Stvoritelju Allahu  dž.š. na svakom stanju i naravno izvlačenju  pouke iz svakog  od tih stanja.

Hatme  prvobitno  planirane  sedmicu  ranije  odgođene su uslijed zdravstvenog stanja imama Sead ef., ali opet zahvaljujući Bogu dragom i uz pomoć školskog kolege i imama iz susjednog džemata Kalići,  Fahrudin ef., danas su održane i konačno za ove polaznike dođe raspust.

Kako to obično biva u ovakvim situacijama pokloni se daju onima koji hatmu završiše, a to dolazi  od  dobrih ljudi, nana, deda, roditelja, rodbine, ali  i od  društveno odgovornih privrednih subjekata, a  jedan od njih je svakako PAK RAMPART Visoko koji već godinama prati i nagrađuje djecu ovog  džemata.

Hatme su završene iskrenom dovom upućenom Stvoritelju Milostivom da nas uputi na pravi put i da  nam podari ono što je najbolje za nas.

Učenicima, roditeljima, muallimu i džematu  Allahmubareći i čestitke na  lijepo organizovanom  programu i sohbetu koji je pripremljen ovim povodom.

S. Goralija