Kompanija Automatic Servis ostvarila najbolje rezultate poslovanja do sada i oficijelno postala domaća firma

Jedna od vodećih kompanija u BiH u sektoru distribucije automata za tople i hladne napitke i snack proizvode, kompanija Automatic Servis d.o.o. Visoko, u 2018. godini ostvarila je najbolje rezultate poslovanja do sada i oficijelno postala domaća firma.

Automatic Servis egzistira još od 1999. godine u BiH i sve do 2018. godine bila je 60 posto u stranom vlasništvu. Prema riječima vlasnika kompanije Šukrije Čakića, na osnovu kupovine udjela suvlasnika iz Slovenije i Italije, postali su i oficijelno bh. firma.

„U 2018. godini ostvarili smo prihod od 12.088.194 KM, što je za 29 posto više u odnosu na 2017. godinu, kada je prihod bio 9.373.203 KM. Dobit koju je kompanija ostvarila u 2018. godini je 642.633 KM, što je također za 29 posto više od dobiti ostvarene u 2017. koja je iznosila 496.082 KM“, kaže Čakić.

„Imamo više od 130 zaposlenih i osam poslovnih jedinica u Sarajevu, Tuzli, Zenici, Mostaru, Visokom, Goraždu, Novom Travniku i Maglaju, te 3.500 prodajnih mjesta putem samouslužnih aparata za tople i hladne napitke i snack proizvode, za koje lično obavljamo servisiranje i održavanje“, objašnjava Čakić.

Automatic Servis nudi i prodaju novih i polovnih samouslužnih aparata te servis i prodaju rezervnih dijelova za iste, kao i servis i prodaju opreme za kafe-aparate i ledomate u sektoru HORECA.

„Imamo oko 3.000 klijenata i naš posao je da zajedno sa njima osmislimo kutak gdje će njihovi zaposlenici moći da se poslužuju toplim i hladnim napitcima. Svaki naš automat je perfektna kombinacija tehnologije, lagan za upotrebu i savršeno se uklapa u svaki ambijent. Time klijenti štede vrijeme i novac, jer im nisu potrebni ni kuhinja, ni bar, a automat je tu 24 sata dnevno“, dodaje Čakić.

Automatic Servis osigurava besplatan automat za tople i hladne napitke svjetskih firmi Bianchi VendingGroup, Saeco InternazionalGroup i N&W Global Vending. Instaliranje automata klijente ne košta ništa ako imaju pet ili više zaposlenika ili ako se radi o prometnom mjestu.

„Naši fileri su dobro oganizovani i svakodnevno obilaze automate, tako da tehničkih problema skoro pa i nema“, objašnjava Čakić.

U Automatic Servisu planiraju u ovoj godini plasman novih artikala putem samouslužnih automata, što će pratiti promjenu novih načina plaćanja, kao što su mobilno ili kartično plaćanje.

„Svi naši vending aparati koji se besplatno postave su opremljeni cashless sistemom gdje korisnici imaju mogućnost plaćanja putem elektronskog kredit ključa, a kojeg sami dopunjavaju na aparatima uz određene pogodnosti“, kaže Čakić.

 

Irena Vasić-Dobrić / Poslovne novine