KO SDA: Na području ZDK imamo najveći broj glasova

S obzirom na rezultate Općih izbora i položaj Stranke demokratske akcije u Zeničko-dobojskom kantonu, iz Kantonalnog odbora SDA ZDK su kazali da su građani prepoznali njihov rad.

U saopćenju za javnost KO SDA ZDK navodi da poslije jučer održanih Općih izbora SDA ZDK ostaje najjača politička stranka u ZDK.

“Prema preliminarnim rezultatima SDA ZDK na području ZDK za sve nivoe vlasti ima daleko najveći broj glasova, što garantuje da će SDA ZDK u narednom mandatu participirati s većim brojem zastupnika na državnom i federalnom nivou. Uzimajući u obzir do sada prebrojan broj glasova definitivno da će SDA ZDK ostati lider u političkim procesima na nivou Kantona odnosno u formiranju vlade kantona ZDK”, kazali su iz KO SDA ZDK.

Predsjednik KO SDA ZDK Miralem Galijašević je kazao će nastaviti voditi ekonomske procese po kojima su prepoznatljivi kao kanton koji je kičma razvoja BiH.

“Ovo je dokaz da su građani prepoznali kvalitetan rad SDA Vlade ZDK u stvaranju boljih uslova za život u Kantonu kao i rad bez populizma i lažnih obećanja. Pred nama je mnogo izazova, zato ne trebamo biti euforični, nego što prije formirati novu kantonalnu vladu koja će nastaviti voditi pozitivne ekonomske procese po kojima je ZDK već prepoznatljiva u okvirima BiH”, rekao je Galijašević, predsjednik KO SDA ZDK.

 

 

klix.ba/ViPromo