KO JE KRIV | Deset puta ponovljena besmislica će postati istina u koju nema sumnje

Baška su mi interesantni ovi naši Bošnjaci koji drvlje i kamenje bacaju na jednu stranku i njihovog lidera kao najodgovornije za stanje u našoj državi.

Zabrinjavajuće je da to uglavnom čine “džamijski golubovi”, nerijetko Bogami i pokrivene žene, al’ hajd’, žene i ne dolaze na džuma namaz jer bi graktale bez veze o temama o kojima pojma nemaju pa da obrazložim;

– Optuživati jednu stranku i vođu te stranke za sve što je loše u našoj državi je jako bezobrazno iz jednostavnog razloga što ta stranka, a ni taj lider, nemaju nikakvu vlast u bilo kakvom odlučivanju na nivou države (SDA ima 9 ruku od 42 zastupnika i tako “moćna” ne može donijeti ni zakon o saobraćajnom znaku, a kamoli nešto više), pa je traženje odgovornosti od lidera SDA politički diletantizam, bošnjačka naivnost ili poltronstvo ovim nezavisnim koji trenutno imaju poluge vlasti u nekim gradovima i opštinama.

Za sve je kriv Bakir i SDA i uporno se ponavlja ta mantra, jer po Gebelsu; kada se ponavlja deset puta jedna besmislica ona će postati istina u koju nema sumnje.

Ono što je najinteresantnije jeste to da Bošnjaci (naravno ne svi) uglavnom vide glavnog krivca u Bakiru a nikako u Dodiku i Čoviću, kao i bošnjačkim petokolonašima koji su još postali i providni u svojim postupcima, ali “Mujo i Suljo” je u pitanju (a ni “Fata” nije daleko) pa to sve prolazi tako kako prolazi – glavni krivac za cjelokupnu situaciju je Bakir i SDA i niko drugi!

U slučaju da pomenuti imaju moć kao što je Dodik ima u skupštini zapišane RS teritorije, onda bi sa razlogom svako nezadovoljstvo građana moglo biti adresirano na ime stranke i njenog lidera, ali činjenice govore nešto sasvim drugo, pa je red barem pokušati otvoriti um i sagledati stvarnu vlast u parlamentu, te na osnovu toga shvatiti istinsku odgovornost SDA pa je u skladu sa njenim mogućnostima u parlamentu i kritikovati za sve što ne valja u državi.

Ali istu tu stranku, koja nema realnu moć u parlamentu gdje se donose odluke o bilo čemu, optuživati i za „zemljotrese, pomračenje sunca, poplave itd.“ je krajnje bezobrazno i bojte se Boga i potvore, a baška vi džamijski golubovi ako pljujete po lideru koji se bori sa vukovima i sa ove i sa one strane Drine, Une i Save za našu Bosnu i Hercegovinu!

Opravdanja su moguća za politički nepismene vjernike jer su ih prevarili “autoriteti” svojim objavama u kojima za sve nevolje okrivljuju SDA, a kojima ovi slijepo vjeruju, ali ove tzv. daije zaista zaslužuju svaku osudu jer razbijaju jedinstvo Bošnjaka.

M.F.