Kakvo nas vrijeme očekuje do sredine septembra?

Bakir Krajinović, meteorolog u Federalnom hidrometeorološkom zavodu (FHMZ), na stranici ovog zavoda objavio je vremensku prognozu za Bosnu i Hercegovinu za period do 13. septembra.

On tvrdi da period sa nestabilnim vremenskim uslovima nastavlja se i narednih 15 dana. Slaba i povremena kiša prognozira se širom Bosne i Hercegovine.

“Najviše dana sa kišom očekuje se u centralnim, zapadnim i istočnim predjelima Bosne, a najmanje kišnih dana prognozira se za jug zemlje. Očekivane padavine bit će pljuskovitog karaktera praćene grmljavinom i najizglednije su u poslijepodnevnim satima.

Do 10. septembra, očekivane vrijednosti jutarnjih temperatura zraka su od 12 do 17 u Bosni, na jugu zemlje do 21 °C, a najviše dnevne u Bosnu između 24 i 28 °C, na jugu zemlje do 32 °C.

Od 11. septembra do kraja prognoznog perioda očekivane minimalne vrijednosti u Bosni kretat će se između 10 i 15, u Hercegovini oko 19 °C, a maksimalne u Bosni do 23 u Hercegovini do 29 °C”, dodao je Bakir Krajinović na stranici FHMZ.