Kad se razvedeš zbog papige: Otkrila ženi da je suprug vara

Prevara, finansijski problemi, zlostavljanje najčešći su razlozi za razvod braka, ali nisu jedini.

Huffington Post izdvojio je najbizarnije razloge za razvod, koji su ujedno pokazatelj da će ljudi uvijek pronaći povod, naravno ako to žele.

Suprugu se nije svidio animirani film “Snježna kraljica”

Da različiti ukus u filmovima može biti presudan za brak, dokazala je Japanka koja je zatražila rastavu zato što se njenom partneru nije svidio animirani film “Snježna kraljica” ili “Frozen”. Prema pisanju britanskog lista Metro News rekla mu je ako ne može shvatiti zašto je film dobar, nešto s njim ozbiljno nije u redu.

 

Ženu je opsjeo duh

Muškarac iz Dubaija kao razlog za razvod braka naveo je duha. Supruga je odbila spavati s njim, a njena porodica takvo je ponašanje opravdala duhom iz arapske mitologije. Nju je opsjeo duh, a nekoliko religijskih stručnjaka pokušalo je na njoj izvesti egzorcizam.

Žena je imala neutaživu želju za seksom

Ni previše seksa nije dobro za brak, ako je sudeći po Indijcu koju je upravo zbog toga zatražio razvod. Svoju je suprugu nazvao agresivnom, tvrdoglavom i autoritativnom ženom koja ga tjera da pije lijekove kako bi bio bolji u krevetu. Također, rekao je da mu je prijetila da će spavati s drugim muškarcima ako je on ne može zadovoljiti.

Muškarac je suprugu u mobitelu memorirao pod “Guantanamo”

“Medo”, “ljubavi”, “srećice” – sve to jednom Saudijcu nije bilo dovoljno dobro već je svoju suprugu u mobitelu memorirao pod “Guantanamo”. Ona je zbog toga podnijela zahtjev za razvod. On se pravdao time da želi zaštititi svoju privatnost, odnosno ne želi da drugi vide kad ga supruga zove. Njoj se nije svidjelo da je upoređuje sa zloglasnim vojnim zatvorom.

Ženi je papiga otkrila da je suprug vara

Kućni ljubimci vas mogu spojiti, ali i razdvojiti što potvrđuje slučaj u Kini. Žena je posumnjala da ju muž vara kad je njena papiga ponavljala riječi “razvod”, “volim te” i “budi strpljiva”. Navodno to nije izoliran slučaj.

Žena je udomila 550 mačaka

Muškarac je podnio zahtjev za razvod nakon što je njegova supruga udomila 550 mačaka, piše Times of Israel. On je tvrdio da nema gdje spavati ni jesti, a par se čak i pokušao pomiriti. Međutim, odustali su jer se supruga nije htjela odreći svojih kućnih ljubimaca.

Muškarac je čistoću doma shvatao preozbiljno

Njemica se razvela od supruga nakon 15 godina braka zato što je on bio previše opsjednut čistoćom i čišćenjem. Nikada nije mogla shvatiti njegov perfekcionizam, ali kap koja je prelila čašu bila je ona kad je srušio zid jer je bio previše prljav.

Žena je poljubila konja

Muškarac se razveo od supruge nakon što je na društvenoj mreži vidio fotografiju na kojoj njegova supruga ljubi konja. Supruga je rekla da je to samo dokaz njene ljubavi prema arapskim konjima i da ne želi biti s muškarcem koji smatra da je to varanje.

Ostavio je zbog prevare iz 1940-ih

Italijanski par razveo se 2011. godine zbog prevare iz 40-ih godina prošlog stoljeća. Muškarac od 99 godina zatražio je razvod od svoje 96-godišnje supruge zato što je pronašao ljubavna pisma koje je 40-ih godina izmjenjivala sa drugim muškarcem.