JOŠ JEDNA IZUZETNA AKCIJA HUMANITARACA SA BUKA: Pomoć za samohranog oca Jasmina Lisaka iz Visokog

Humanitarci sa Buka u posjeti petogodišnjem Hamzi i njegovom samohranom ocu Jasminu iz Visokog

Protekli period prošao je u svakodnevnim apelima za opremanje sprata kuće porodice Lisak iz Radovlja kod Visokog.

Da podsjetimo da je nedavno ovaj dječak ostao bez mame, jer je u sedmom mjesecu trudnoće umrla. Iako su bili i do tada u stalnoj borbi za stambeno zbrinjavanje, ova malena porodica pala je u očaj kada je nesretnim slučajem mama umrla. Međutim, preuzevši svu brigu oko djeteta, Jasmin je pokušao da opremi sprat kuće i da obezbijedi svom čedu krov nad glavom. Oni žive u neuslovnoj prostoriji, plaćaju kiriju i veoma im je teško.

Prošli mjesec humanitarci sa Buka posjetili su ih, napisali apel i pomogli ih sa 1.100 KM. Zahvaljujući dobru ljudi, opremanje sprata postepeno se realizuje. Hvala i firmi “Nersal” d.o.o iz Visokog, koja je estrih na kompletnu etažu uradila besplatno. Od prikupljene donacije kupljena su četvera sobna vrata u iznosu od 500 KM. Kupljen je jedan dio keramike za opremanje kupatila.

Kako bi nastavili sa radom na sređivanju kupatila i ostalih poslova, humanitarci su danas obišli radove i pregledali sve detaljno. Uspjeli su prikupiti još 2.500 KM za nastavak radova. Nadamo se ako Bog da da će se radovi privesti kraju, te da će ovaj borbeni otac sa malenim sinom useliti u svoj dom.

Gospodar Uzvišeni da mnogostruko nagradi i trun dobra koji ste uložili u pomoć porodici Lisak.

Humanitarci sa Buka!