Je li došlo vrijeme u kojem će visočka “Jalija” napokon procvjetati?

Na otvorenoj bini ispred Gradske uprave Visoko, u centru grada, sinoć je koncertom Enesa Begovića svečano otvorena manifestacija “Visočko ljeto 2022”, o čemu smo ranije informisali naše čitaoce.

Međutim, ono što je posebno zainteresovalo građane koji su se u nezapamćenom broju pojavili u ul.Alije Izetbegovića, je informacija gradonačelnika Ganića u kojoj je naveo da se za desetak dana planira raspisati Javni poziv za idejno rješenje o uređenju dvije glave ulice Visokog.

Kako je gradonačelnik i obećao tokom predizborne kampanje, cilj je unaprijediti centar grada koji je u lošem stanju, prvenstveno misleći na propale trotoare, nepropisno parkirana vozila, oluke i slivnike, kao i samu cestu koja je pretrpjela mnoga oštećenja u proteklom periodu.

Grad Visoko zaista treba da opravda epitet “kraljevski” ali i da postane istinska atrakcija koju ćemo s ponosom predstavljati posjetiocima iz svih krajeva svijeta.

Nedavno otvorenje teniskih terena u parku Ravne 2, kojem su prisustvovala svjetska imena iz mnogih sfera život,a samo je podsjetnik da se neprestano treba ulagati u ovaj grad i pretvoriti ga u evropski, jer on nesumnjivo posjeduje takve potencijale.

Nadamo se da će naša “Jalija” u što skorijem periodu procvjetati, a ovaj projekat smo svi željno iščekivali i iskreno se radujemo njegovoj realizaciji.