Javni poziv za nezaposlene i poduzetne osobe iz ZDK

U pripremi je organizacija edukacije pod nazovom “Poduzetnička akademija” koja će se održati u Zenici, sa mogućnošću održavanja i u drugim gradovima iz Zeničko-dobojskog kantona, a o čemu bi učesnici bili posebno obaviješteni. Prijaviti se mogu svi zainteresovani (m/ž) uz uslov da se nalaze na evidenciji Službe za zapošljavanje Zeničko-dobojskog kantona (najranije od 20.08.2020) i da imaju neke poduzetničke afinitete: stari zanati, poslastičarsvo, poljoprivreda i slično, otvaranje obrta, privrednog društva, ili tek hobi koji bi se eventualno mogao pretvoriti u biznis. Projekat se realizuje uz podršku ZZZ FBiH.

Prijave su otvorene i prijaviti se možete na ovom LINKU (https://poduzetnice.ba/prijava-seminar-2020/)

Rok za prijave je veoma kratak i ukoliko ste zainteresirani učinite to ODMAH. Broj učesnika/ca je ograničen.

Projekt će se realizovati kroz osam cjelodnevnih modula (osam susreta) i planirano je da se završi do kraja decembra.

Prvom i posljednjem modulu je obavezno prisustvovati, a za ostale (ukoliko bude potrebno zbog epidemiološke situacije izazvane pandemijom Covid_19) biće omogućeno da se isprati online, na način koji će biti dogovoren sa organizatorom.

Moduli će se uglavnom organizovati u danima vikenda, ali je moguće da neki od modula bude i radnim danom. Na kraju edukacije, svi učesnicima će biti uručeni certifikati, kojima se potvrđuje učešće na Poduzetničkoj akademiji i nivo stečenog znanja na istoj.

Akademija se realizuje pod sloganom: PODUZETNIŠTVO JE IN!

Bitna napomena za sve potencionalne učesnike je da je edukacija besplatna za sve učesnike. Za učesnike će biti obezbijeđeni obroci, prevoz i ostali potrebni materijal.