JAVNI POZIV FEDERALNOG MINISTARSTVA: Kreditno-jamstveni fond

KREDITNO-JAMSTVENI FOND ZA MSP, OBRTE I OSTALE SAMOSTALNE GOSPODARSKE DJELATNOSTI

Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta objavljuje Javni poziv za kreditno-jamstveni programa za mikro, mala i srednja poduzeća, obrte i ostale samostalne gospodarske djelatnosti na području Federacije Bosne i Hercegovine.

Cilj programa je pružanje podrške pokretanju novih poslovnih aktivnosti, rastu i razvoju postojećih mikro, malih i srednjih poduzeća, obrta i ostale samostalne gospodarske  djelatnosti, povećanju konkurentnosti, integraciji inovacija u poslovanju i očuvanju postojećeg stupnja zaposlenosti, te kreiranje novih radnih mjesta.

Program osigurava lakši pristup kreditnim sredstvima za mikro, mala i srednja poduzeća, obrte i ostale samostalne gospodarske djelatnosti u svim gospodarskim sektorima, osim za djelatnosti koje su navedene u Poglavlju 1. pod e), ovog Programa. Sredstva su namijenjena mikro, malim i srednjim poduzećima, obrtima i ostale samostalne gospodarske djelatnosti kako je opisano u Poglavlju 3. ovog Programa, a koji imaju otežan pristup kreditnim sredstvima zbog većeg rizika, izazvanog poremećajima likvidnosti i/ili nedostatku adekvatnog kolaterala.

Javni pozive i popis banaka s kojima je potpisan ugovor:

– KREDITNO-JAMSTVENI FOND MMSP

– KREDITNO-JAMSTVENI FOND OBRT

– POPIS BANAKA ZA REALIZACIJU KREDITNIH SREDSTAVA