Jasmin Ligata o našem Afanu Habiboviću: Njegova energija je nevjerovatna

Ne znam da li postoji neko od vas ko nije čuo za Afan Habibovica?! Kratko ću ga predstaviti, jer on je svoj najbolji promotor.

Afan je prije nego će mu otkriti dijagnozu, koja je glasila tumor na mozgu, bio perspektivan sportista. Volio je rukomet i igrao ga je srcem. Bio jedan od najborbenijih na terenu, ali ga je tumor spriječio u tome da možda napravi karijeru kao rukometaš.

Parket je zamijenio utakmicom protiv tumora i baš kao na rukometnom terenu, gdje je bio jedan od najborbenijih, slaveći pobjede, tako je nadigrao i tumor, polako, sigurno, borbeno, sa puno žara i ljubavi, koju i danas svima daje.

Njegova energija je nevjerovatna. Gotovo je ostao nepokretan i ponovo je morao naučiti hodati, a danas ga možete vidjeti kako svaki dan trenira kod našeg Maljevića Kine PFHSC, kako ga mi volimo znati. I to ne samo da trenira, već postavlja i neke nove standarde.

Uz sve to, Afan ti je pokrenuo i biznis. Prodaje, naime, prepeličja jaja, kako bi ljudima pomogao da podignu imunitet, a više puta je donirao jaja prepelice i oboljelim ljudima od raka. Jedno pakovanje iznosi samo 12 KM. Njemu je to izvor primanja, a dio prihoda preusmjerava u treninge, koji mu pomažu da ojača.

Nije to međutim sve, jer kako bi moglo biti to sve od ovakvog dječaka!

Afan je odlučio da u svom gradu – Visokom, organizuje i utrku, koja se zove Zlatni krug i održat će se 11. septembra. Pomažu mu njegovi drugari i njegova vječna podrška iz Udruženja Srce za djecu oboljelu od raka. Iskreno, jedva čekam da se 11. septembra u 11 sati okupimo u Visokom, na Zlatnom krugu, da se smijemo, jedni drugima damo podršku, zagrlimo, podijelimo ljubav…

E sad, postoje dvije vrste podrške. Ona moralna, koju možete dati Afanu, ali i ona druga – konkretnija. Možete od njega naručiti jaja prepelice na broj telefona 061/576-911, a možete se i prijaviti na utrku Zlatni krug
https://www.facebook.com/events/775547910263295.

 

Vi birate!

Ja biram da u svom životu uvijek imam ljude slične Afanu. Borce!

 

Jasmin Ligata FB/ ViPromo