Izvještaj MUP-a ZDK: Buran ponedjeljak u Visokom

Dana 28.06.2020. godine, u 23,20 sati, u ulici Jevrejska, od strane tri maskirana lica izvršeno je krivično djelo narušavanje nepovredivosti doma, nasilničko ponašanje i oštećenje tuđe stvari, na  način da su lica nasilno ušla u kuću vlasništvo lica L.V., iz Visokog i tom prilikom drvenim palicama oštetila namještaj u kući a zatim i fizički napala vlasnika kuće i lica: Z.E., M.A. i B.A., sva lica iz Breze. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Dana 29.06.2020. godine, u 09,10 sati, putem telefona u dežurnu službu Policijske stanice Visoko se obratilo lice H.S., iz Visokog, te prijavilo otuđenje registarskih tablica oznaka T03-O-663, sa putničkog motornog vozila “Smart”, vlasništvo istog, koje je bilo parkirano ispred porodične kuće u mjestu Hlapčevići. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Dana 29.06.2020. godine, u 16,10 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Visoko se obratilo lice G.M., iz Visokog, i tom prilikom prijavilo ugrožavanje sigurnosti i prijetnje upućene putem lažnog Facebook profila. Daljnji rad na dokumentovanju prijavljenog krivičnog djela poduzimaju kriminalistički istražitelji Policijske stanice Visoko.

Dana 29.06.2020. godine, u 17,05 sati, u ulici Jevrejska, od strane lica S.N., rođenog 1996. godine i lica F.M., rođenog 1984. godine, oba lica iz Visokog, izvršeno je krivično djelo nasilničko ponašanje nad licem L.V., iz Visokog, koje je tom prilikom zadobilo lakše tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Navedena lica su lišena slobode i zadržana u prostorijama za zadržavanje Policijske stanice Visoko, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.