Izviđači iz Visokog i Tešnja učesnici izviđačkog kampa u Turskoj

gdf 48 izviđača iz Visokog (OI Visoko) i Tešnja (OI Crni vrh) raspoređenih u 6 vodova će u periodu od 17. do 26. augusta boraviti u izviđačkom kampu u Turskoj (Umraniye)

Tokom kampa naši izviđači će imati priliku da se druže sa preko 2000 izviđača iz čitavog svijeta.

Prema dostupnim informacijama, ove godine će na internacionalnom kampu učestvovati izviđači iz Gruzije, Azerbejdžana, Ukrajine, Moldove, Bugarske, Kosova, Makedonije, Alžira, Maroka, Palestine, Irana, Iraka, Saudijske arabije, Nepala, domaćina Turske i mnogih drugih.

Radi podsjećanja, prošle godine na internacionalnom kampu je učestvovalo 16 država, a ove godine taj broj će biti i veći.

– „Ono što moramo napomenuti jeste da su smještaj, ishrana i prevoz tokom dvodnevnog izleta u Istanbul, novčano pokriveni od domaćina, izviđača Turske.

Mogućnost učešća u ovom kampu je otvorena za sve odrede iz BiH sa istim uslovima, po kojima idemo i ove godine.

Na kraju se moramo zahvaliti i donatorima (Tešanjski dijament, Klas, Rampart, Vispak, BIOS, Turistički centar grada Visoko, općina Tešanj, KUD Visoko, Kovo-commerce…) koji su osigurali da naši izviđači tokom putovanja imaju osvježenje, ali i da na Internacionalnom danu možemo prezentirati kako naše Odrede, tako i predstaviti naše gradove i naše firme, jer će na tom događaju osim izviđača biti prisutni predstavnici Gradske uprave Umranije i Istanbula, kao i gradonačelnik Istanbula.