Izložba ”Kultura akvarela” Nerice Osmančević Abdulić u Galeriji „Likum ‘76“

UGLU „Likum ‘76“ poziva na otvaranje izložbe KULTURA AKVARELA, akademske slikarke Nerice Abdulić Osmančević.

Otvorenje izložbe je u četvrtak, 27. juna, u Galeriji „Likum ‘76“ u Visokom.

————–

Profesorica Nerica Abdulić-Osmančević, akademski slikar, istaknuta je bosanskohercegovačka slobodna umjetnica i član ULUBiH-a iz Sarajeva. Poslije diplomiranja na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu 1989. godine predstavila se brojnim izložbama u zemlji i inostranstvu. Od 1995. godine intenzivnije radi u tehnici akvarela, a recentnije rezultate toga rada imamo priliku vidjeti i u Visokom.

Za akvarel Osmančević-Abdulić kaže da je to najplemenitija tehnika koja traži poseban senzibilitet, dobru koncentraciju i sigurno vođenje kista po bjelini papira. Umjetnička dimenzija što prožima virtuoznu tehničku izvedbu ovih akvarela po autorici sublimirana je u slijedećem: Transformisano drveće, produženi putevi, gradovi kao kubističke skulpture, negiranje perspektive, čudesno djelovanje svjetlosti, dramatičnost svjetlo – tamnog, kolorit, odnos boje, vode i papira, postojanje ne slike zbog slike već slike kao ogledala duše i svijet prepun fantazije kojoj nema granica: sav taj duhovni egzibicionizam i nemanipulisano predstavljanje sopstvenog JA, omogućila mi je upravo ova čudesna tehnika.

Uvjerivši se neposredno u kvalitet radova odabranih za postavku u prostorijama Galerije ”Likum'76” sa zadovoljstvom najavljujemo ovu izložbu i upućujemo priloženu pozivnicu.

UGLU ”Likum'76” Visoko