Iza polaznika ovogodišnje Škole za vodiče mjesec dana vrijednog rada

Mjesec dana je iza polaznika Škole za vodiče Fondacije, a kroz četiri časa najviše su naučili o najposjećenijoj lokaciji, Prahistorijskom kompleksu tunela Ravne. Ove nedjelje, 1.marta, polaznici su imali časove u tunelima Ravne, zajedno s koordinatorom vodiča Fondacije, Ajdinom Ahmetspahićem.

– Ponovo smo u tunelima Ravne, a danas smo vježbali prezentacije na bosanskom jeziku. Svi polaznici su imali priliku da učestvuju u četverosatnoj turi i imali vrijeme da na najbolji način prezentuju do sada naučeno. Napredak je primjetan iz časa u čas, ali se također pokazuje da je ova škola ustvari bitan faktor u razvoju jednog kompletnog turističkog vodiča u Fondaciji, tako da bi se postalo vodičem moraju se proći različite vježbe i usvojiti različite vještine, tako da su naši kandidati trenutno u procesu usvajanja tih vještina i to na ozbiljan i studiozan način. – pojašnjava Ajdin.

Iako je Škola tek na trećini puta, već se radi mnogo ozbiljnije, ali i sprema za finalni ispit koji je krajem mjeseca aprila.

– I naredni čas smo u tunelima Ravne, planiramo naredne sedmice prezentacije na engleskom jeziku, a nakon toga se selimo na naše ostale lokacije. Svi polaznici će proći sve lokacije, Bosansku piramidu Sunca, Bosansku piramidu Mjeseca, Tumulus u Vratnici, Belvedere, a do sada smo najviše radili u tunelima Ravne, te parku „Ravne 2“, tako da će nakon ove tromjesečne obuke, imati priliku da se upoznaju i nauče sve što je potrebno o svim lokacijama na kojima radi Fondacija u Bosanskoj dolini piramida. – kazao nam je Ahmetspahić.