Iz Neuma pozivaju građane BiH na odmor: Većih cijena neće biti, već su se smanjile

Čekamo da vidimo kakav će biti “booking”, tako da definitivno neće biti povećanja cijena Davor Krešić, predsjednik Udruženja turističkih radnika Neuma govorio je o tekućoj sezoni i očekivanjima za ovo ljeto nakon pandemije koronavirusa.

  • Prošle godine ste u Nemu u ova doba imali oko 5000 ljudi, sada jedva 500. Mislim kako bi to mogli iskoristiti naši turisti iz BiH, gdje bi mogli imati jak i ugodan odmor uz pridržavanje svih propisa – kazao je Krešić, prenosi N1.

Ističe kako se mora zadržati pozitivan trend u borbi protiv koronavirusa.

  • Ne smijemo dopustiti da zeznemo stvari i da se korona pojavi u Neumu. Mi osobno moramo voditi brigu da gosti drže udaljenost, ležaljke se dezinficiraju, drži se razmak od dva metra u restoranima, na plaži. Ljudi koji žele, mogu uživati u odmoru. Kada je riječ o gostima iz BiH, kazao je:
  • Što se tiče domaćih gostiju, ne postoje nikakva ograničenja. Nikome se nije naplaćivalo dezinficiranje auta. Imamo problem jer su nam granice zatvorene, gostima je blokiran ulazak u Neum jer je veliki broj gostiju bio iz inostranstva. Nadam se uskoro popuštanju tih mjera”. Hoće li cijene “skočiti”? “Većih cijena neće biti, već su se smanjile.