Iz čileanskih Andi pravo u visočki Pet shop “Moj ljubimac” stigle razigrane vjeverice

Nova atrakcija nedavno je stigla u Pet Shop “Moj ljubimac” u Visokom. Svi oni koji imaju kućne ljubimce ili jednostavno vole životinje, posjetili su prodavnicu jedinstvenu po svom bogatom asortimanu za vaše iskrene prijatelje.

Mnogi su sretni i zadovoljni kupci sa osmjesima napustili ovu prodavnicu, a sada vam nude i prekrasnog ljubimca, neobičnog, koji je stigao čak iz čileanskih Andi – “Degu ,čileanska vjeverica”

Degu je čileanska vjeverica, jedan razigrani glodavac koji može biti i kućni ljubimac. Veseo je, dobroćudan i jako pametan. Čak ga možeš naučiti i razne trikove.

 

Porijeklo životinje degu

Degu dolazi iz čileanskih Andi.. Ova je životinjica jako nestašna, znatiželjna i vesela. Idealan je kućni ljubimac za sve članove obitelji, a uz pravilnu njegu može živjeti i 9 godina. Jako vole društvo i bez njega postaju depresivni.

 

Najbolje je odmah nabaviti dva degua, ženke koje su odrasle zajedno. Dva mužjaka nisu dobra kombinacija, a privikavanje na novog degua u familiji neće proći bez prilagodbe ljubomornog starijeg brata.

 

U kavezu treba imati hranu, vodu i posudu s pijeskom za kupanje te igračkice. Idealno bi bilo da ima kolut za trčanje, grančice, kamenje i igračke iz Pet Shopa. Važno je da se ima čime zabavljati.

 

Uvijek mora imati neku grančicu od voćaka da njome oštri zubiće.