Ispraćena nova generacija pripravnika-volontera

Danas je upriličen ispraćaj još jedne grupe volontera koji su u proteklih godinu dana stjecali znanje radeći u Gradskoj upravi Visoko, kao i javnim preduzećima i ustanovama. U ovoj grupi bila su ukupno 52 volontera kojima su danas uručena uvjerenje o završenom volonterskom stažu.

– U ime Gradske uprave i javnih preduzeća vam se zahvaljujem, a većina vas je dala veliki doprinos u obavljanju poslova Gradske uprave i preduzeća. Nadam se da ste kroz ovih godinu dana nešto naučili i da će vam stečeno znanje biti od koristi. Svima vama čestitam na obavljenom poslu, nije bilo primjedbi na vaš rad, zahvaljujem vam se još jednom na svemu što ste radili i uradili, a želim da vam i nastavak života bude sretan, da što prije dođete do zaposlenja i ostvarite svoj san zbog kojeg ste se i školovali. – kazao je u obraćanju gradonačelnik Mirza Ganić.

Gradonačelnik je naglasio i kako je već raspisan novi javni poziv za prijem nove grupe volontera, te kako je i to prilika da drugi mladi ljudi odrade volonterski staž, s čime će biti nastavljeno i u budućnosti, a pored toga bit će raspisivani i javni konkursi za prijem u radni odnos, na kojima će se uvijek tražiti najbolji, a prema riječima gradonačelnika među danas ispraćenim volonterima mnogo je jako kvalitetnih i sposobnih ljudi.